הרהורים על ספורט, תזונה וקרחת

12 בJuly 2014 מאת: admin

עקב מצב השיער העגום שלי, אני חושב מה יכולתי לעשות אחרת. זו חשיבה אחורה, על העבר. אין לי מסקנות חותכות, אבל אני חושב שיש השפעה חיצונית חזקה על מצב השיער. לא יעזור, פעם לא היו כל כך הרבה קרחים כמו היום, וגברים צעירים לא היו מקריחים כל כך מהר. זה לא רק אני אומר, זה מומחים בתחום וכמעט כל מקריח שמודע לעצמו.

יש עניין של גיל, ללא ספק. משמעות הגיל היא שככל שהוא עולה המצב הגופני יורד, כלומר אנחנו מתוכנתים גנטית להשמדה עצמית, זיקנה, עד למצב שבו הגוף לא יכול לפעול. זו הסיבה למחלות שקשורות לזיקנה, כמו אלצהיימר, מחלות לב וסרטן. מחלות זיקנה רבות קורות היום מוקדם יותר מבעבר, למשל סרטן זו מגיפה שלפני כמה עשרות שנים לא הייתה בכלל ברמות של היום. מי לא מכיר מישהו שחלה בזה? למי אין מישהו במשפחה שחלה?

אז מה קורה לנו?

הגורמים הם כנראה חיצוניים, כי לא יכולה להיות סיבה פנימית. חיצוניים אומר כל מה שאנחנו סופגים מהעולם החיצוני, החל במים ומזון ועד לחץ. בלחץ הגוף נכנס למצב הישרדותי של הלחם או ברח, שבו מופרשים הורמונים מסויימים, הורמוני סטס. הם מגבירים את לחץ הדם ומשנים תהליכים בגוף כדי לאפשר לחימה מהירה או בריחה, הבעיה שהם אמורים לעבוד זמן קצר של סטרס ובעולמו הסטרס יכול להיות גם שבועות ויותר. זה מוביל לנזקים. גם המזון המעובד שדוחפים לנו כל היום בפרסומות, החל ממשקאות קלים, מוצרי חלב, ואפילו בשר מעובד, זה הכל דברים שהגוף שלנו לא זקוק להם, והם מזיקים. יש גם קרינת סלולרי ומוצרי חשמל שלא היו פעם, שלא ברורה לגמרי השפעתם ארוכת הטווח, אבל בשורה התחתונה אנחנו מוקפים.

על ספורט יש ויכוחים, יש את אלו שמסבירים כמה אימוני סיבולת חשובים, ויש את אלו שטוענים שעדיף אימונים עצימים מאוד למשך זמן קצר (כל הקרוספיטים למינהם ואימוני המשקולות). מה עדיף לשיער? ממה שקראתי לשיער עדיף כמה שפחות טסטוסטרון, שזו התוצאה של אימוני כח ואני מודה שיש בזה אמת לפחות אצלי. בתקופות שהייתי בטיולים ארוכים בחו”ל, טיולי תרמילאים, מצב השיער שלי השתפר חד משמעית. בתקופות שעבדתי שעות בישיבה במשרד (כמו היום) והתאמנתי בחדר כושר המצב התדרדר. כלומר פעילות פיזית מתונה אך מרובה בריאה לשיער יותר מאשר אימוני משקולות מתישים שאכן בונים שרירים וגוף חטוב, ונחשבים חשובים לבניית מסת שריר ועצם, אבל למי שרגיש להתקרחות יכולים גם להאיץ את התהליך. אז כן ריצה תהיה עדיפה לשיער או כל פעילות אירובית כמו שחיה.

אבקות חלבון – אני חושב שמזיקות. אני כולל בזה את כל אבקות מי גבינה למינהן, והכי גרוע קריאטין. אני מדבר מנסיון אישי, זה מנפח אבל השיער נושר בכמויות, ועברתי את זה באופן אישי עם עשות שיערות שנופלות לכיור בסירוק קל. מעולם לא סבלתי מנשירה כזו שנראת לעין כמו בתקופה שלקחתי ואני מצטער על זה עד היום, רעל טהור לשיער, והסיבה שקריאטין מעלה את רמות ה-DHT. לגבי אבקת חלבון מי גבינה, גם מאיץ אצל הרגישים. אז היום אני לוקח אבקת חלבון סויה, PEA, ולפעמים אבקת חלבון ביצה (הכל של חברת NOW), ורק בבקר עם שייק הבוקר (שיבולת שועל, בננה, כף זרעי פשתן גרוסים וסקופ אחד אבקה) שאלו אבקות ללא ממתיקים, או תוספים כלשהם, ועדיין חושש, אבל חייב קצת תוספת חלבון (אני לא נוגע במוצרי חלב מכל סוג שהוא).

עיקר החשש שלי הוא מהרביצה שעות מול המחשב. קראתי שסגנון חיים כזה מסוכן כי זרימת הדם בגוף “נתקעת” בייחוד באיזור הרגליים. מצד שני, כמה אנשים שכל היום על הרגליים קרחים? המון.

נראה לי שזה פשוט הצטברות עם השנים, של סגנון חיים לא נכון, תזונה גרועה (גם אם בשנים שאתה צעיר, אתה תשלם בגיל מאוחר יותר, דומה למה שקורה עם עישון), ולחץ מטורף בעבודה שהיום אני משלם עליו מחיר, כמובן יחד עם הגנטיקה שלי, שאינה משובחת מבחינה פיזית (מסת שריר גרועה, עור בהיר ורגיש לשמש, נטיה להתקרחות ולך תדע מה עוד), אבל יש רבים מאוד כמוני, וכולנו מביטים במראה ומקללים.

אז השבוע הלכתי והסתפרתי. מספר 1 מאחור ובצדדים ו-3 למעלה. כמו שהספר אומר, קרחת אפשר להסתיר רק עם קרחת. אני מביט במראה, על הבורות, ושואל את עצמי איפה טעיתי ולא מוצא משהו שאנשים עם שיער עשו ולא נמצאים במצבי. הרי יש את אלו שלוקחים אבקות ולא נושר להם כלום, בני 50, עם שיער מושלם (אני מכיר מחדר הכושר). אולי הסטרס במשך שנים? ואולי פשוט הגניטקה שלי, שזה הכי הגיוני. אז מה נשאר? או השתלה בבלגיה (שאני חושש ממנה מאוד ולא ממהר בעניין), או לקצר בפעם הבאה למספר 2 למעלה.

מה עובד נגד התקרחות? היום אני חושב שהשילוש הקדוש הוא הפתרון היעיל ביותר (פרופסיה מינוקסידיל ניזורל), אבל פרופסיה לא בא בחשבון מבחינתי. כל השאר יכול לעזור קצת ובעיקר בשלבי ההתקרחות הראשונים, אבל בלי השילוש אין אפס, הקרחת תגיע. אז היום אני ממשיך עם המשטר הישן שלי אבל הוא יכול אם בכלל רק לשמור על הקיים, ואין שמירה על הקיים לאורך זמן של שנים כי קרחת היא תהליך פרוגרסיבי. הוא יכול להעצר ברמת התקרחות מסויימת (כולנו מכירים מקריחים שנראים שנים אותו דבר, שנעצר להם בנקודה מסויימת), אבל אם אתה מקריח סביר שלא תעצר לפני רמה 4 או 5 של נורווד שזה כשלעצמו כבר קרחת רצינית. עם השילוש אפשר להרויח הרבה שנים של שיער, למרות שיש רבים שטוענים שהיעילות חלשה בקדמת הראש, לדעתי זה עובד גם שם, אבל לא לכולם.

בקיצור, תכלס, אין הרבה מה לעשות בראייה ארוכת טווח והמון מה לעשות בראיה של הטווח הקצר והבינוני. בטווח הארוך יותר, כנראה השתלת שיער יכולה להיות פתרון אבל בעייתי, כי השיער הקיים ממשיך לנשור בעוד שהשיער המושתל נשאר מה שיוצר שוב חוסר סמטריה, בורות, ואז האפשרות היחידה היא להמשיך עם השתלות נוספות לסגור את התקרחויות החדשות. לשם כך צריך תכנון ארוך טווח של השתלות מהרגע הראשון, צריך איזור תורם מלא מספיק, וצריך את הרופא הכי טוב שיש (ויש בחו”ל, כתבתי על זה בפוסטים על השתלות), השאלה אם אתה מוכן לעבור את כל זה, או פשוט לקנות מכונת גילוח.

פוסט של הרהורים.

  • Share/Bookmark
מופיע בקטגוריות: נשירת שיער
תגיות: ,

תגובות

11 תגוובת על ”הרהורים על ספורט, תזונה וקרחת“
  1. ניסן says:

    אתה סותר את עצמך כאשר אתה רושם ״אבקות חלבון – אני חושב שמזיקות. אני כולל בזה את כל אבקות מי גבינה למינהן, והכי גרוע קריאטין.״ ומיד לאחר מכן ״לגבי אבקת חלבון מי גבינה, גם מאיץ אצל הרגישים.״ .
    ובקשר למשפט בשני מה זאת אומרת רגישים? רגישים למה?

  2. admin says:

    שום סתירה. תקרא לאט תבין מהר.
    רגישים למה? להתקרחות. יש אנשים שיקחו כל תוסף ולא יקרה להם כלום, יש שיקחו קצת קריאטין ויקרה להם מה שקרה לי ולא רק לי, קרה גם לכמה אנשים שמתאמנים איתי במכון. אין פה שום דבר חדש, זה דבר ידוע ואתה יכול לחפש על זה מידע באינטרנט. תוספי חלבון כאלה מגבירים את אפקט בניית השריר, וזה תהליך שקורה רק בנוכחות טסטוסטרון והורמונים אחרים. תהליכים אנאבוליים כאלה משמעותם יותר טסטוסטרון, יותר DHT ולכן גם נשירת שיער אצל מי שרגיש ל-DHT, שזו בעצם התקרחות גברית טיפוסית.

  3. ניסן says:

    אז מה ההבדל בינם לבין החלבון סויה ולחלבון ביצה? שהחלבון סויה נחשב לחלבון הכי נחות ..
    למיטב ידעתי אימון המשקולות הוא האחראי על הגברת הטוסטרון ולא החלבונים תקן אותי אם אני טועה .

  4. admin says:

    כל חלבון הוא שונה, הוא מגיע ממקור שונה, ומזונות שונים הגוף מגיב אחרת. חלבוני חלב עוברים למשל ישר לדם, הם לא צריכים עיכול, תקרא על זה. חלבוני החלב כיום הם איזולאט, מסוננים, במבנה שמטיס אותם ישר לדם בריכוז גבוה, לכן הם נחשבים לטובים ביותר לטווח קצר אחרי אימון, אבל זה גם יכול להביא השפעות לא רק מבחינת שריר, אלא גם מבחינה אנאבולית, וגם השפעות אחרות. חלבון מי גבינה שונה בהרכב הכימי מחלבונים אחרים כי הוא ממקור של חלב. לגבי מוצרי חלב – אני הפסקתי לפני שנתיים, זה לא עשה לי טוב, וגם חלבון מי הגבינה לא עשה לי טוב, יתכן והסיבה היא הריכוז הגבוה של חלבון שמגיע לדם בבת אחת שמביא אולי תוצאות מהירות לשריר אבל גם דברים אחרים, למשל בעיות בכליות (יש דבר כזה, כולל אבנים בכליות, לא לכל אחד, אבל כיוון שכל אדם שונה, יש אנשים שרגישים יותר לריכוזים גבוהים של חלבון או לסוגים מסויימים של מזון). לגבי אלו שמכחישים את העניין – בדוק מה האינטרס שלהם, הם לרוב מקדמים אבקות כאלה. עבור רגישים דרך אגב כמוני, יש אבקת חלבון ביצה או סויה, שהן איטיות יותר בספיגה, ובעלות הרכב כימי שונה כי הם מחומר שונה. הגוף מגיב שונה לחמרים שונים, אם אחד יסתדר ועם אחר פחות, אצל כל אדם זה קצת אחרת.
    סויה נחשב הכי נחות לבניית שריר? השאלה בכמה, למי זה משנה ולמה. רובנו לא בודיבילדרים, לא בטוח שעבור המתאמן הממוצע זה מהותי. כן כותבים בפורומים של פיתוח גוף שהוא נחות יותר, אז?
    אימון המשקולות לבדו, ללא תזונה מתאימה, לא ישפר את בניית השריר. אתה תתקע או תלך אחורה. התוספים באים להשלים את החסר, כי אין אדם שאוכל את כמויות החלבון שנדרשות למתאמן משקולות דרך מזון רגיל בהנחה של 1.5-2 מ”ג חלבון לק”ג משקל גוף למתאמן כזה.
    לא יתקבל אפקט אנאבולי בלי החלבון הזה. כדי לבנות שריר צריך גם את האימון וגם את החלבון ולא רק חלבון אלא כל מרכיבי התזונה. תתאמן חזק בלי לאכול, לא תתפתח, וגם הורמונלית הגוף לא יוכל לייצר את ההורמונים בכמות שמאפשרת אפקט אנאבולי.
    בתקופה שלקחתי קריאטין אבדתי טונות של שיער, זה היה מזעזע בחומרתו. במקביל מסת השריר שלי טסה למעלה. הפסקתי.
    בתקופה שלקחתי חלבון מי גבינה נשר לי שיער. הרגשתי לא טוב. כאבו לי הכליות.
    הפסקתי, עברתי לחלבונים אחרים, הכל עבר, ההתקרחות נמשכת לאט כי היא תהליך פרוגרסיבי, ואני נלחם בכל הכח.
    בקיצור, מה שאתה מכניס לפה, משפיע על הבריאות, משפיע על הגוף, וגם על השיער. אימון משקולות משולב עם תזונה מסויימת ישפיע על בניית השריר, קצב הבניה והגדילה, ועל כמות ההורמונים (הורמון גדילה, טסטוסטרון ואחרים) אבל כתוצאה מכך יכול להשפיע על דברים אחרים כמו נשירת שיער. ככל שיותר טסטוסטרון יופרש בזכות אימון חזק ותזונה מותאמת, תגדל יותר, אבל תופעת הלוואי של התקרחות, במידה ואתה רגיש ל-DHT, תגבר. עברתי את זה באופן פרטני ואישי, ואני לא היחיד, יש רבים שמכירים את התופעה, ונכתב על זה הרבה גם בפורומים ואתרים בכל העולם.

  5. דוד says:

    אהלן אדמין,
    לפני חודש רכשתי 2 חביות של החלבון אפונה, הגיע אתמול, היום נוסה.
    ובחיים שלי לא טעמתי משהו כל כך דוחה, אפילו עם מיקסים שלא צלחו לי, ממש היה לי רצון עז להקיא וזרקתי חצי מהשייק.
    אני אשאר עם החלבון מי גבינה הטעים שלי על אף שאני לא צורך מוצרי חלב בכלל, נחרוג מעט מהמנהג.
    בקיצור, אני יכול למכור לך במחיר עלות את ה-2 חביות האלו, במידה ותרצה צור איתי קשר באימייל, אין לי כוונת רווח אלא רצון לעזור ולהיפטר מהגועל הזה 🙂

  6. admin says:

    כן זה מגעיל אם אתה שותה את זה כמו שזה, גם אני נטשתי את זה בהתחלה, ואז למדתי איך לצרוך את זה אחרי שנתקעתי בלי המי גבינה, ואז נטשתי את המי גבינה יחד עם כל מוצרי החלב
    הדרך היחידה היא לשלב את זה עם עוד דברים, זה לחלוטין לא אפשרי לשתות את זה כמו שזה, ואני חושב שכל הרעיון זה כשזה בא כתוספת למשהו ולא כמו חלבון מי גבינה ממותק שרק מוסיפים מים שזה לדעתי לא פחות מגעיל, ויש מצב שמזיק (ראה את רשימת המרכיבים הלא טבעיים שמוספים לזה כדי שיהיה טעים). אם אתה חייב מי גבינה הייתי הולך על הגרסא הכי נקיה, ללא צבעי מאכל, ממתיקים סינטטיים וכו כלומר natural
    אני שם בשיק הבוקר:
    – 1 כוס שיבולת שועל קווקר
    – 1 סקופ מהמגעיל
    – בננה
    – חצי כוס חלב אורז (תחליף חלב, בקרטון, זה מתקתק ומוסיף טעם)
    – מעט שמן זית או כף זרעי פישתן טחונים
    – מים
    ומפעיל את הבלנדר, נותן לזה לעבוד, ואז שותה את השייק
    אפשר גם בלי השיבולת שועל, הטעם המגעיל יעלם ולא יורגש, תנסה

  7. דוד says:

    אוקיי אני אתן הזדמנות, בכל זאת החלבונים כבר אצלי.
    השיבולת שועל של הקווקר אני רואה היא גם הכי יקרה לעומת אחרים, הם נחשבים להכי איכותיים בתחום ?
    במידה ואין בננה, תותים\תפוחים\אגסים יכול להוות תחלופה טובה ?
    בסופר ראיתי חלב אורז וחלב אורז שקדים, הבנתי האורז שקדים זה יותר טעים, דעתך ?
    בערך כמה כמות מים אתה שם לבלנדר ?

  8. admin says:

    אני קונה את השיבולת שועל הכי זולה שיש מתוצרת הארץ עולה כמעט חצי מחיר.
    כל פרי יתאים, סוגי תחליפי חלב זה עניין של טעם אישי, מים שם חצי כוס או יותר, שלא יהיה סמיך מדי ואז אי אפשר לשתות את זה.

  9. דוד says:

    חדשות טובות, הבוקר ביצעתי את הניסוי, ואכן השייק היה ראוי לשתיה !
    החלב אורז גם היה פצצה, המליצו לי על vitariz שהוא הכי טוב(ויקר…)
    לגבי הזרעי פשתן, חייב לטחון אותם לפני על מנת שיפיקו את המקסימום לגוף שלי ?
    אני חושב שבגלל שהזרעים ממש קטנים, הבלנדר לא יעבוד עליו, וכמו שהוא נכנס ככה הוא יוצא ובלי ממש תועלת…
    ועוד שאלה, אתה צורך קפסולות של אומגה 3 הבנתי, כולם אותו דבר או שיש העדפה ספציפית?
    אני לוקח את הFISH OIL של אופטימום גם מהבודי בילדינג.

  10. admin says:

    בסופר איפה שמוכרים בלנדרים לשייק יש גם מטחנות קפה קטנות.
    אתה שם כף זרעי פשתן ומפעיל וזה תוך 5-8 שניות טחון טוב.
    חייב להיות טחון אחרת לא מתעכל ויוצא כמו שהוא.
    אני תמיד קונה את הזול אחרי שבדקתי מרכיבים. מעדיף את של NOW כי זו חברה שמקפידה מאוד על איכות ומוצרים נקיים (ללא תוספות לא ברורות כמו צבע וכו).

  11. דוד says:

    עידכון מצב,
    חייב לציין שאחרי שבוע וחצי רצופים של שימוש עקבי, אכן החלבון אפונה לא מורגש ואפילו השייק לא רע בכלל.
    בתור מתאמן ואחד ששומר על אורך חיים בריא, בלי קשר לנשירה, כדאי לכם ללכת על זה.
    תודה על העזרה והטיפים, אכן עזרו לי המון.
    רק שאלה טכנית, כשאתה מזמין מהבודיבילדינג את החלבון אפונה, אתה מזמין 2 במכה או 3 במכה או בכלל 4 במכה ?
    אני שואל מבחינת מכס, הריי המוצר גם ככה זול אך מכס כמו מכס, אי אפשר לדעת איתם.

הוספת תגובה

Spam Protection by WP-SpamFree